Αφιέρωμα & συνέντευξη στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ για την υπηρεσία

eleytheros_typos_tmima_interview Διαβάστε το αφιέρωμα και τη συνέντευξη του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας Κ. Νεκτάριο Σαρτζετακη για την πρωτοποριακή υπηρεσία του BUYTVADS, στον Ελεύθερο Τύπο.

Ελευθερος τύπος, Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015, Τμήμα Οικονομία

Ακολουθει το κείμενο της συνέντευξης:

Τώρα μπορούν όλοι να διαφημιστούν στην τηλεόραση.

Μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας Buytvads.com κάθε επιχείρηση μπορεί να αγοράσει (εύκολα και φθηνά) τηλεοπτικό χρόνο για να προωθηθεί τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της.

Μπορεί το Ίντερνετ να κυριαρχεί στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, η δύναμη της εικόνας, όμως, και δη της τηλεοπτικής παραμένει ακλόνητη. Οπότε, η διαφήμιση σε αυτήν εξακολουθεί να έχει προστιθέμενη αξία, αλλά και κόστος. Αυτή την  αξία και τη δύναμη που έχει ένα κανάλι να… μπαίνει στο σαλόνι του καταναλωτή μια ελληνική εταιρεία την  έκανε παγκόσμια πρωτοτυπία, προσφέροντας αγορά τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου με ένα κλικ και πλήρη έλεγχο κόστους δημιουργώντας την πρώτη τηλεοπτική πλατφόρμα που πουλάει διαφήμιση στη λιανική. Η Nemo Online του Νεκτάριου Σαρτζετάκη δημιούργησε την Buytvads.com, την ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης τηλεοπτικής διαφήμισης, προσφέροντας σε όλους την δυνατότητα τηλεοπτικής προβολής, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, αυτοματοποιημένα, όταν, όποτε και για όσο καιρό επιθυμεί και με κόστος από 2,50 ευρώ για σποτ των 30 δευτερολέπτων.

Μια επιχείρηση μπορεί να διαχειριστεί το τηλεοπτικό της πλάνο online, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει επιπλέον πόρους σε τεχνικές γνώσεις, έχει στη διάθεσή της ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα και λαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση μέσα από αυτοματοποιημένες φόρμες, από το ανέβασμα του τηλεοπτικού βίντεο έως την έκδοση του τιμολογίου.

<<Αξιοποιούμε την εμπειρία από την online διαφήμιση, από to Google και το Facebook και την φέρνουμε στην τηλεόραση, δίνοντας πρόσβαση σε μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν τηλεοπτικά, αλλά δεν μπορούν λόγω περιορισμένου προϋπολογισμού. Δεν ανταγωνιζόμαστε τα mediashops>>, αναφέρει στον <<E.T.>> της Κυριακής ο κ. Σαρτζετάκης.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι, ενώ παγκοσμίως η τηλεθέαση ανεβαίνει, η διαφημιστική αξία υποχωρεί, καθώς το Ίντερνετ παίρνει το μεγαλύτερο budget, οπότε η τηλεόραση έχει μείνει πίσω στην προσέλκυση νέων διαφημιζόμενων.

Αυτό, λοιπόν το τοπίο επιχειρεί να αλλάξει η Buytvads.com, μέσω της οποίας ο διαφημιζόμενος και το τηλεοπτικό κανάλι έρχονται πιο κοντά. Μέσω της πλατφόρμας, ο προγραμματισμός και η διαχείριση του τηλεοπτικού πλάνου κάθε επιχείρησης πραγματοποιούνται γρήγορα και άμεσα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή σε τρία μόλις βήματα: ο διαφημιζόμενος ανεβάζει το τηλεοπτικό του σποτ, επιλέγει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα πλάνα που τον ενδιαφέρουν και ολοκληρώνει την παραγγελία του πληρώνοντας το ποσό που αναλογεί στις επιλογές του. Το τηλεοπτικό του σποτ μπορεί να είναι στον τηλεοπτικό αέρα σε τρεις μόλις ημέρες από την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

<<Η πλατφόρμα Buytvads.com απευθύνεται πρακτικά σε όλες τιε επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου>>, αναφέρει ο κ. Σαρτζετάκης, σημειώνοντας ότι οι μεσαίες ή μικρές εταιρικές μονάδες, όπως e-shops, καφέ, εστιατόρια, τοπικές αλυσίδες κ.λ.π., μπορούν να βγουν στην τηλεόραση.

Πως λειτουργεί

Η πλατφόρμα έχει καταρχήν 8 περιφερειακά κανάλια σε όλη την Ελλάδα (καλύπτει 5 από τις 8 περιοχές της Digea), οπότε οι επιχειρηματίες κάνουν μια σχεδόν πανελλαδική καμπάνια ή μπορούν ανά περιοχή να προβάλουν τις διαφημίσεις και τις προσφορές τους στις τοπικές κοινωνίες όπου απευθύνονται. Σύμφωνα με τον κ. Σαρτζετάκη, η πλατφόρμα προσφέρει ιδανική επικοινωνία σε ηλεκτρονικά καταστήματα που επιθυμούν να δοκιμάσουν την δυναμική των πωλήσεών τους σε περιφέρειες της Ελλάδας, σε επιχειρήσεις τοπικού χαρακτήρα, αλλά και σε μεγάλες επιχειρήσεις με εκτεταμένο δίκτυο παρουσίας σε όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να υλοποιήσουν μια μεμονωμένη ενέργεια προβολής για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Στους στόχους της εταιρείας είναι να καλύψει πανελλαδικά τον τηλεοπτικό χάρτη, αλλά και να κάνει συνεργασίες με τα συνδρομητικά κανάλια, καθώς σε αυτά μπορεί να επιτευχθεί θεματική στόχευση. Σύντομα η πλατφόρμα θα μπορεί να προσφέρει μετρήσεις ανά κοινό και να δίνει στοιχεία στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για το ποιος βλέπει ποια εκπομπή (άνδρες, γυναίκες, νέοι κ.ο.κ.).

<<Ανάλογα με το τηλεοπτικό κανάλι και το πλάνο που θα επιλέξει η επιχείρηση, το κόστος της εμφάνισης ενός τηλεοπτικού σποτ ξεκινάει από τα 2,50 ευρώ, τιμή η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική από αντίστοιχες online ενέργειες προβολής (π.χ. μέσω Google ή Facebook)>>, σημειώνει ο ίδιος. Η ακριβότερη διαφήμιση μπορεί να φτάσει τα 10 – 15 ευρώ ανά σποτ. <<Με 200 ευρώ την εβδομάδα, μπορεί κάποιος να είναι στην τηλεόραση, αντί να πληρώνει διαφήμιση στο Facebook>>, σχολίασε ο επικεφαλής της εταιρείας.

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών που προσφέρει το Buytvads.com προχωράει και σε άλλα επίπεδα, όπως τη συνεχή ενημέρωση μέσα από αυτοματοποιημένα reports του κάθε καναλιού για τα τηλεοπτικά σποτ που πρέπει να προβάλει, αλλά και ένα ολοκληρωμένο σύστημα τιμολόγησης (billing), που απλοποιεί την διαδικασία τιμολογίων και χρεώσεων για το τηλεοπτικό πλάνο που κλείνει ο πελάτης. Στο τέλος του μηνά ο διαφημιζόμενος λαμβάνει ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια, το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στο πλάνο που έχει εμφανιστεί στο τηλεοπτικό κανάλι. Στην περίπτωση που το διαφημιστικό πλάνο μοιράζεται σε περισσότερους από έναν μήνες, στο τέλος κάθε μήνα θα λαμβάνει το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο  η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση είναι η υλοποίηση του τηλεοπτικού σποτ. Έτσι, αν μια επιχείρηση δεν διαθέτει τηλεοπτικό μήνυμα, μπορεί να έρθει σε επαφή με συνεργάτες της πλατφόρμας και να δημιουργήσει την τηλεοπτική της διαφήμιση.

article-b